Oscar Wildes heis: noveller Lars Saabye Christensen

ISBN: 9788202241490

Published:

Paperback

190 pages


Description

Oscar Wildes heis: noveller  by  Lars Saabye Christensen

Oscar Wildes heis: noveller by Lars Saabye Christensen
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 190 pages | ISBN: 9788202241490 | 7.25 Mb

Du trenger ikke reise langt for å finne et univers. Og du trenger ikke lese en hel roman for å besøke det. Noen ganger kan en god novelle være nok.Novellene i Lars Saabye Christensens nye samling spenner over et vidt register når det gjelder tid,MoreDu trenger ikke reise langt for å finne et univers. Og du trenger ikke lese en hel roman for å besøke det. Noen ganger kan en god novelle være nok.Novellene i Lars Saabye Christensens nye samling spenner over et vidt register når det gjelder tid, stemning og stil.

De fleste foregår i Oslo, forfatterens Oslo, et umiskjennelig univers der leseren blir plassert fra første stund. Det er både 60-tall, 70-tall og vår egen tid. Det er høy temperatur og mye humør. Barn er hovedpersoner i flere av novellene - midt i opplevelser de siden alltid skal komme til å huske.I tittelnovellen er en gift mann på hemmelig tur til Paris, til hotellet der Oscar Wilde døde og der en skjebnesvanger scene nå utspiller seg.

Nytt i denne samlingen er flere samtidsfortellinger, der vi aner en skarpere og mer åpenhjertig forfatter, for eksempel i en politisk kommentar om kristendom og islam, og i en skildring av den suksess-rike forfatterens rolle. Ellers blant annet: et flygel som ramler ned en trapp, en morder som kommer hjem, et fly som er like ved å styrte, en heis som stanser mellom to etasjer. Med andre ord: 12 noveller om fallhøyde og kunsten å overleve.Innhold:01. Radio02.

Morderne03. Grisen04. Djevelens intervall05. Gjesten06. Pretty Things07. Gjensynet08. Hvilestedet09. Hjælpemannen10. Oscar Wildes heis11. Gaven12. SåmannenEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Oscar Wildes heis: noveller":


lccr.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us