Barndom 1900-1920-tallet Sigrid Bækholt

ISBN:

Published: 2012

Hardcover

144 pages


Description

Barndom 1900-1920-tallet  by  Sigrid Bækholt

Barndom 1900-1920-tallet by Sigrid Bækholt
2012 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 144 pages | ISBN: | 10.58 Mb

Har du lurt på hvordan våre oldeforeldre hadde det? Hvordan det var å vokse opp uten innlagt vann, kjøleskap, vaskemaskin eller telefon? Den gang da leker og klær oftest var hjemmelaget og godteri var en sjeldenhet? Først på begynnelsen avMoreHar du lurt på hvordan våre oldeforeldre hadde det? Hvordan det var å vokse opp uten innlagt vann, kjøleskap, vaskemaskin eller telefon?

Den gang da leker og klær oftest var hjemmelaget og godteri var en sjeldenhet? Først på begynnelsen av 1900-tallet kom det klær, bøker og tegneserier spesielt for barn. Først da begynte det å bli vanlig med elektrisk strøm og først da så den aller første teddybjørnen dagens lys. Obligatorisk folkeskole for alle barn ble lovfestet, skolehager ble anlagt og jevnlig lusesjekk ble gjennomført på skolene. Barndom ble et begrep.I begynnelsen av forrige århundre bodde de fleste på bygda, på gårder eller på husmannsplasser.

Barna plukket bær, melket kyr, gjette sauer, hentet vann, luket og hersjet. De gjorde sin del av arbeidet i hjemmet uten å få ukepenger. I tillegg hadde mange av de eldste barna arbeid utenfor hjemmet, og pengene de tjente gikk til familien. Men den gang som nå hadde barn også tid til lek og moro.Bli med tilbake til 1900-tallets spede begynnelse, en tid med store omveltninger, en tid det finnes få gjenlevende personer fra som kan fortelle oss hvordan barn hadde det.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Barndom 1900-1920-tallet":


lccr.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us